A siker lépcsői

Mondd, mentorom, mi a siker titka? - kérdezte egy ifjú startupper a sikeres vállalkozót.

A mentor így felelt.

Az első lépcső a siker felé a szakmai siker. Amikor sikerül létrehoznod, amit kitaláltál. Elkészült a terméked, kinyitott a kávézód, elérhető a webáruházad, működőképes a számitógépes sebészeti szimulátorod.

A második lépcső az értékesítési siker, amikor a termékedet el is tudod adni, a kávézóba bejönnek az emberek, a fogyasztás után fizetnek és visszatérő vendégeid lesznek.

A harmadik lépcső, a gazdasági siker, amikor az eladásból vagy a kapcsolódó tevékenységekből, például reklámból, több bevételed lesz, mint a költségeid, sőt az indulásnál befektetett pénzed, időd, izzadságod értékét is visszakaptad.

A negyedik lépcső a siker útján, a társadalmi siker, amikor már vissza is tudsz adni a társadalomnak jótékony adományokkal, az elesettek, a művészetek, a tudomány, az oktatás támogatásával, a természeti környezet védelmével.

Hol van itt az egyéni boldogság-kérdezte az ifjú?

Hol lenne, hol lenne? Hát az úton, a lépcsökön felfelé- jött a válasz. Ha nem önt el boldogsággal a szakmai, az értékesítési, a gazdasági és a társadalmi siker és csak azon munkálkodsz, hogy majd egyszer boldog leszel, akkor nem érdemes vállalkoznod.

Ismerd meg könyvünket

Könyvünk segítséget nyújt a vállalkozás elindításához, melyekhez a kiegészítő segédanyagokat megtalálod weboldalunkon.